Bezúčelové úvěry

Bezúčelové úvěry jsou úvěry, u kterých není nutné bance dokladovat účel využití půjčených peněz. Někdy se také označují jako úvěry na cokoliv, půjčky na cokoliv, rychlé půjčky nebo půjčky do 24 hodin. Banky ani nebankovní společnosti při těchto úvěrech nezkoumají, na co peníze využijete, proto lze peníze z neúčelového úvěru použít i na vyplacení dluhů v jiné bance nebo v nebankovní společnosti.

Při většině bezúčelové úvěrů a při úvěrech a půjčkách v nižších částkách banky zajištění úvěru nevyžadují. Při vyšších částkách bývá nejčastější formou zabezpečení úvěru ručitel. U některých úvěrů banky vyžadují zajištění finančními prostředky (finančním ručením). Pokud máte úspory vázány na termínovaném vkladu nebo vkladní knížce a potřebujete si rychle půjčit, banka Vám poskytne úvěr, přičemž peníze uložené na vkladových účtech poslouží jako jeho zabezpečení. Výhodu je, že úvěr Vám může svými úsporami zajistit i jiná osoba.

Stačí zadat požadovanou výšku neúčelového úvěru a dobu, jak dlouho chcete úvěr splácet. U úvěrů s přesně definovanou úrokovou sazbou Vám vypočítáme výši měsíční splátky a částku, kterou během splatnosti úvěru přeplatíte. Tyto dva parametry, spolu s úrokem, poplatkem za poskytnutí úvěru a měsíčními poplatky za vedení / správu úvěrového účtu Vám umožní rychlé a jednoduché porovnání výhodnosti jednotlivých produktů. Hodnotit a porovnávat můžete i produkty, při kterých banky, nebankovní společnosti  přesný úrok neurčují, že tento bude záviset až na výsledku posouzení Vaší bonity.