Úvěry na bydlení

Úvěry na bydlení jsou nejčastěji poskytovány jako účelové úvěry:na rekonstrukce,na zateplení domu,na koupi nábytku a zařízení do domácnosti na jinou formu modernizace bydlení.

Někdy jsou jako úvěry na bydlení označované i klasické hypoteční úvěry zajištěné nemovitostmi.

Úvěry a půjčky na investice do bydlení jsou poskytovány od stovek až do několika tisíc. Nad jistou výši úvěru, která závisí na interních pravidel poskytovatele (banky, nebankovní společnosti ) může vyžadovat zajištění ručitelem nebo jinou formou.

Výhody úvěrů na bydlení:nižší úrok než u bezúčelově úvěru,stejná splátka po celou dobu splatnosti úvěru,
netřeba zakládat nemovitost,většinou netřeba dokladovat celou částku čerpaných peněz.

U úvěrů a půjček s přesně určenou výší úroku  vypočítají výši měsíční splátky a celkové proplacení. Tyto úvěry si můžete porovnat také podle měsíčních poplatků a poplatků za poskytnutí úvěru.

Druhou část srovnání tvoří přehled všech poskytovaných úvěrů a půjček na bydlení, které splňují Vaše podmínky z pohledu výše úvěru a doby jeho splatnosti. V tomto přehledu najdete i úvěry, u kterých banky nebo nebankovní společnosti přesně neurčili výši úrokové sazby (výsledný úrok bude záviset na posouzení Vaší bonity). Porovnávat si můžete nejnižší poskytované úrokové sazby, doby splatnosti, měsíční poplatky, poplatky za poskytnutí úvěru a minimální a maximální výši úvěru pro danou úrokovou sazbu.